jubbe

då är det dags att jobba igen, har inte blivit många nätter gjorda denna månaden.. sjuk hela tiden.
Lite smånervig faktiskt, har ju blivit så jävla dålig de sista gångerna jag jobba...
Men det ska nog gå bra, oh have faith!!
Har så söta arbetskamrater som smsat mig under tiden och visat att de tänkt på mig och vill att jag kommer tillbaka frisk o kry, känns jätte roligt, det värmer gott i hjärtat! tack!!
Har inte blivit mkt vila idag, vaknade tidigt och har inte kunnat sova nått under dagen, skulle sova film men den va ju så jävla bra så sova gick ju inte haha. markus säremot har sovit hela dagen, helt ärligt, han har bara vaknat och käkat sen sovit HELA dagen =) inte konstigt kanske med tanke på hur jävla mkt jobb dom trycker på honom! morr..
Nåväl, nu ska jag slänga på mig arbetskläder, kanske lite smink (förmodligen inte) och sen packa o dra.
Får bli långa vägen idag med tanke på vädret, vågar itne åka över skogen så blir iaf 2mil längre till jobbet, trök!

Längtar tills i morgon, då åker alla syskonen med bihang till mamma och myser, det gillar vi!!!


tjoho o god natt

alltid undrat

Jag har alltid funderat på var alla de barnen som spelar i de underbara barnfilmerna tagit vägen, en nyfikenhet om vilka de är idag, hur de ser ut och om de fortsatt inom skådespelaryrket..
Är du oxå nyfiken?? Detta är vad jag har kunnat hitta på internet..


Emil / Jan Ohlsson



är nu mer tvåbarns pappa och har gjort roller i bla "Victor Frankenstein"
Nu gör han inte längre några interljuver utan hänvisar till de klipp som redan finns med honom.


Ida / Lena Wisborg



Medverkade i tv-serien om Katitzi 1979 men har efter det inte fortsatt inom film..
Hon är bosatt i Frillesås söder om Gbg och enligt bolagsregistret driver hon sedan 1 februari 1999 en enskild firmavid med bl.a. inriktning på handel med kläder, accessoarer,tyger och textilier.



Madicken / Jonna Liljedahl



Arbetar på en reklambyrå  som produktionsledare.




Jonathan i bröderna Lejonhjärta / staffan götestam






Har arbetat som skådespelare, regissör, teaterchef, dramatiker...
arbetat med bla. Nils karlsson pyssling..




Har sökt på googel, i tidningar och wikipedia...

dan före dan före.....

Dagen har knallat på, dock inte haft flyt direkt.
Dagen började inte så bra.....
Vaknade med en sån fruktansvärd träningsvärk i ryggen, känndes som att jag tränat timmar dagen innan (vilket jag givetvis inte hade gjort) fick ta mej fan rulla ur sängen för att komma upp!
Går upp, ska göra morgonbestyren på toa, däribland kissa och byta om, vad gör jag? Jo jag fäller upp toalocket, tar av mig mina trosor och är precis på väg att släppa dom i toastolen när jag kommer på vad jag gör... Vaken? knappt...
Fortsätter ut i köket, lägger fram medicin, fel medicin, katternas, tog dock inga! inga alls, glömde dom där fram till i eftermiddags.
Gör i ordning en tallrik flingor och mjölk, sätter på kaffe, bär ut min frukost till V-rummet och ska sätta mig ner i soffa, häller ut nästan all mjölk i knät, väldigt kallt. Äter sedan upp flingorna med ytterst lite mjölk...
Kaffet smakade bra...
Jag glömmer ringa fotorgafen på avtalad tid, bestämmer en tid för hämtning av fotona...
Ställer mig för att göra köttbullar.. River ner löken och en bit av min tumme på rivjärnet. Plåster ajajaj och fram med en ny lök.
Ska lägga bullarna i stekpannan och sätter ner hela toppen på långfingret av någon anledning och det fräser till i pannan, då insåg jag att jag kanske inte ska göra mkt mer denna dag utan bara ta det lugnt o fint!

Åkte till kinna o hämtade mina saker, handlade lite, sen ringde jag hanna och vilken tur jag hade, hon slutade precis jobbet så jag plockade upp henne och vi åkte hem till henne för att dricka lite kaffe, det va mysigt och inga missöden uppstod.
Sen dess har jag varit hemma, satt upp stjärnan i granen, blev för övrigt skit fult, kollat tv, druckit kaffe o smaskat på mina lussebullar, dammsugit och nu är jag så SJUKT rastlös o uttråkad så jag kan spy!
Försökte mig på att göra hemmagjord risgrynsgröt med, tur va väl det så att jag fattade att det inte går att göra det. Skulle haft det på julafton så jag oxå kan käka gröt men jag säger bara  DONT DO THIS AT HOME!!!

Nu ska jag åter inta soffläge...
tack för denna mindre roliga dag och god natt



julen smyger närmare

Nu är det inte många dagar kvar, och en hel del kvar att stå i.
Idag har jag tänkt göra köttbullarna, städa toan (orkade inte det när vi städade resten) och så ska jag hämta skivan med bilderna från fotograferingen. Blev super fina bilder verkligen! tråkigt att de är så dyra bara...får se om vi kan köpa det i födelsedagspresent till oss själva kanske.
Igår bakade jag lussekatter, dom blev inte så vackra men dom smaka himla gott faktiskt! Malin va här o "hjälpte till" (med andra ord hon satt o åt knäck o kolla på haha sötnos) Mysigt att ha lite tid bara hon o jag. Drack glögg, satt och prata om hur det va för några år sen och vart livet har tagit vägen o hur roligt vi hade när vi bodde grannar i våra första lägenheter på vallgatan.
Det hände mycket tråkiga saker under den tiden men som jag sa till Malin så när jag tänker tillbaka på den tiden så har jag ljusa minnen, tänker påå hur otroligt kul jag hade o hur enkelt det var att gå i skolan och bara vara =)       
Tyckte man ju inte då och det var inte bara att glida på en räkmacka men det va inte samma sak som nu, jag menar inte heller att livet är skit efter skolan när det "börjar på allvar" men det går ju inte att jämföra.. det känns som två olika liv.
Och vilka resor vi gjort i livet Malin, både du och jag. Känns så otroligt skönt att veta att jag har dig vid min sida igenom allt vad mitt liv kommer med, du är min bästa vän, min själasyster. Jag älskar dig gränslöst!


Här kommer en tjusig bild på mina kusar




och en lite kisse under granen, dom är faktiskt duktiga, har inte tagit sänder ngt i den/vält den, endast badat tassarna och druckit ur vattnen i julgransfoten =)


lite bilder

Nu kommer det äntligen lite bilder från vår danmarksresa.



Tobias o Markus är taggade för kvällen




Hela gänget



Dum o Dummare på tåget




HAHAHA




Ser ut att ha en intressant diskussion...




Framme i Vega och konserthuset




lagom tankade o peppade killar



Ingen vidare bild men här spelar Rise Against =)



Nattamat i Danmarks färger



Trötta på tåget över till sverige




Trångt men skönt med en säng



Värden fick ligga på golvet (utan madrass)



Mysigt??



Söndagsångest fastnat på bild



snart Jul


Nu är det inte många dagar kvar till julafton och stora julstöket är i full gång känner jag.
Mår lite bättre så känns skönt att greja lite och inte känna efter för mycket =) men NEJ jag gör inte mer än jag orkar, får lägga mig emellanåt och vila. Idag har vi städat och gjort fint, satt upp de få tomtar som ska befinna sig i mitt hem och julgranen blev klädd för typ en timma sen, det va svårare än man kan tro haha, iaf om man är två personer med mycket starka viljor.
Den fick bli enkel, men är fin för att vara våran första =) stolta.
Skinkan står i ugnen, trodde jag köpt en färdigkokt men det visade sig den inte vara, så den tillagas i ugnen med folie runt. Skulle ta 1+15 i ugnen per kilo, den vägde 2.3...... nu har den stått i 3,5 timmar i ugnen och jag är less på att vänta! Men snart snart snart är den färdig, då ska den ut och kletas in i massa gott och sen in igen.. Detta är alltså inte skinkan vi ska ha på julafton, Markus är besatt av julskinka så vi gör en extra redan nu!
Jag undrar hur läge granen står innan katterna vräker ner den, det återstår att se..
Nu måste jag fortsätta!




Granen är klädd!





Och skinkar smakar ljuvligt!

surkärring

Det är jag idag, inget känns roligt!
vet inte vad det var som gick så snett, vaknade väl helt enkelt på fel sid (vänster alltså)
Har grinat runt här hemma hela dagen, beklagat mig tyckt synd om mig själv för att jag känner mig som den ensamaste i världen!! men så dumt egentligen! hur löjligt som helst. Har det ju skit bra!!
Har nu iaf varit och handlat lite, tänkte göra en tacopaj ikväll men motivationen är inte på topp direkt så skiter nog i det faktiskt! tar en smörgås istället...
Julskinkan är köpt oxå, eller rättare sagt Julskinkorna! Markus är galen i julskinka, det enda han vill ha från mitten av december till februari i princin =) sötnos...

Nu ska jag  ta o städa upp lite här tänkte jag, tända lite ljus, sätta på kaffe o ta en cigg till detta, sätta mig i soffan och lösa en rad världsproblem, kanske ska engagera mig i klimatfrågor? hmm.. ja.. nu ska här smidas planer för framtiden, kommer sluta med att jag sitter och sover till Idolfinalen, jag känner mig själv!

Ha en bra kväll allihopa!

En stor puss till Anna & Alvin!!! <3

fantastiska dagar

Har varit hos pappa sen i tisdags nu, alla syskonen var med och det blev julbak för hela slanten ;o)
varfö säger man så? ehhh
  Nu är det torsdag och jag måste bege mig hemåt. Känns jätte tråkigt, kommer sakna Anna o lille Alvin och man vet ju inte när vi ses nästa gång. Han är det sötaste som finns på denna jord tror jag, kan man bli mycket stoltare moster?!!! Han är helt ljuvlig!
  Ska snart åka ´hem, va inne o väckte pappa precis, stackarn måste köra hem mig, ska vara hos tandläkaren kl 11.40, fy fan, hon är så hårthänt! ska bara laga en bit på en tand som jag på något vis har lyckats slå ut, inte roligt om den går sönder mer.. schnöggt!
Tänkte att jag inte ska göra mig i ordning för mycket så kanske dom inte vill ha mig där så får jag gå hem fortare ;o) hehe... Denna gången ska jag säga till om hon tar fram tandtråden, hennes tortyrvapen! när hon går lös med den är det inte häftigt längre, då snackar vi SMÄRTA!

Shoppade igår inne i borås, tror ni inte att jag upptäckte att mitt visa-kort ligger i lillebrors plånbok, väl framme i kassan och ska betala.. tur att jag har en snäll syster som fick hosta upp sin plånbok. Tack Nea!
Köpte en skit snygg tröja, läng, med bullsig krage, snörning runt midjan. Grymt nöjd!
  Hittade även ett ställ med saker för tio kr på Lindex.
Där gick jag o Linnea lös och resultatet blev lite lösögonfransar och ett par lösnaglar. KUL!!!

Nu ska jag dricka mitt kaffe och sen får jag åka. Alvin är inte vaken så det blir inge roligt att åka utan att få pussa sönder det lilla knytet.
Tack älskade familj för Två underbara dagar!!

inte hunnit

Nu har jag inte skrivit en rad på evigheter.. varit superstressad och sjuk gånger tusen känns det som!
Sista omgången blev ju mindre bra, jag vill aldrig mer ligga på sjukhus, helt färdig efter denna vistelse.. Man förstår inte hur mycket man uppskattar sitt hem förän man inte kan leva i det.
De dagarna saknade jag min säng, så otroligt mycket, att ha en katt på magen när jag skulle sova, att vakna och se mannen jag älskar ligga bredvid mig. Det är sådant man tar för givet, men vad jag uppskattar det just nu!
Har fått i mig fast föda idag, riktigt stolt!! Detta blev en bra start på viktnedgången hoppas jag =) haha
Funderade på att fråga om man kunde få med sig lite dropp hem så att man kan forstätta gå ner i vikt utan att behöva göra något men kom fram till att det inte är en så god ide iaf..
Dom kom alltså inte på vad det var för fel på mig, känns lite obehagligt, men jag försöker att inte tänka på det, jag blir ju bättre och jag hoppas bara att jag aldrig mer behöver uppleva detta, jag trodde ärligt talat att jag skulle dö. Jag bara väntade på det.. fy fan, låter kanske mesigt men det va så.. fruktansvärt! smärtan, febern.. fyyya..
Vill oxå ge ALLT RIS till avc i Borås! Jag har aldrig blivit så illa bemött inom vården, det är under all kritik. Jag får inte alls ihop det, hur man kan behandla en människa så som helt och hållet ger sig åt dem, när man ber om hjälp för att man inte klarar sig själv. När man knappt kan stå upp på benen när smärtan är så ihärdig och när kroppstemperaturen har stigit från 36.0 till 40.0 grader förstår jag inte hur man kan bemöta en människa med den attityden. "Ta en kölapp" "ja dom har ringt och sagt att det är akut men alla måste faktiskt ta en lapp" "ja men sitta borde du väl kunna klara av"
Att behöva vänta i fyra timmar skrikande på ett rum innan man får någon smärtlindring eller febernedsättande medicin trots att man om och om igen ber om det är fruktansvärt!
Fy fan! och den svenska sjukvården ska vara bra?? HA Isf drar Borås ner den statistiken för hela landet!

Vill dock ge Rosor i mängder till personalen på KAVA (kirurgiska akutvårdsavdelningen) där jag fick ligga fyra dagar. Tack till de läkare som lyssnade, frågade och tog till sig det jag sa och såg mig som både patient och person. Tack till sköterskorna som brydde sig. Tack till undersköterskorna som pysslade om mig och såg till att jag hade allt jag behövde.
Tack igen till de läkare som gav mig något trevligt att se på under vistelsen ;o) hehe


RSS 2.0